Middel tegen grijs haar


Goed nieuws van L'Oreal! L’Oreal zegt een formule te hebben bedacht die grijze haren hun oorspronkelijke kleur teruggeeft. Het haarproduct zal echter pas over tien jaar beschikbaar zijn voor het grote publiek.

L’Oreal gokt voor de nieuwe formule op de laatste restjes pigmentcellen die nog in grijs haar aanwezig zijn. “Zolang er nog pigment in het haar aanwezig is, is er hoop dat het haar zijn oorspronkelijke kleur kan terugkrijgen", aldus hoofdonderzoekster Patricia Pineau.
L'Oreal wil nog niet teveel zeggen over het haarproduct, behalve dat het hoogstwaarschijnlijk zal bestaan uit een oraal component dat ondersteunt wordt door een ‘normale’ verzorgingslijn.

L'Oreal INOA
Tegelijkertijd zet L'Oreal ook nu al in op milde haarkleuringen. Deze techniek maakt niet langer gebruik van het agressieve en sterk ruikende ammoniak, maar vervangt dit door INOA ofwel INnovation No Ammonia.
Dit nieuwe stofje zou het haar in de conditie terugbrengen waarin het verkeerde voordat het geverfd werd. Volgens de Daily Mail was de eerste lading van deze nieuwe haarverf dan ook in recordtempo uitverkocht.
“Dit is geweldig omdat het revolutionair is”, bevestigt sterrenkapper Jo Hansford, die al ervaring heeft met de haarverf. “Het is minder agressief en het vervaagd minder snel wat een enorme bonus betekent voor de consument, met name voor vrouwen met fijn haar.”

bericht via: Nu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten